FC Twente Nieuws

Voetbalthriller houdt FC Twente Vrouwen in de titelrace

FC Twente Vrouwen blijft in het spoor van koploper Ajax Vrouwen na een ware voetbalthriller in Zwolle. De Tukkers moesten vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle Vrouwen en de dames kregen de punten allesbehalve cadeau. Tijdens de rust stond doe ploeg van Tommy Stroot met 2-1 achter, maar na rust wist FC Twente Vrouwen de schade te herstellen.

FC Twente Vrouwen kwam maar liefst drie keer op een achterstand. In de 8e minuut, de 27e minuut en de 68e minuut. Toch wist de ploeg zich iedere keer weer terug te knokken. De derde gelijkmaker viel pas in de 83e minuut en kwam op naam van Renate Jansen. Een minuut later was het dezelfde Jansen die de ploeg op een 3-4 voorsprong zette. In blessuretijd scoorde Ellouzi de allesbeslissende 3-5.

Koploper Ajax Vrouwen won thuis met 3-0 van sc Heerenveen waardoor het gat tussen Ajax en FC Twente twee punten blijft. Aanstaande maandag treffen beide ploegen elkaar in Hengelo. De wedstrijd zal worden afgetrapt om 14:30 uur.

Scoreverloop
08' De Graaf 1-0
26' Moorrees 1-1 (pen.)
27' Roof 2-1
66' Smits 2-2 (pen.)
68' De Graaf 3-2
83' R. Jansen 3-3
84' R. Jansen 3-4
92' Ellouzi 3-5.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Evrard, Darnoud, Moorrees, Van Es, Tomter, Van den Goorbergh (61' B. Jansen), Blom, E. Jansen, Weerden, Smits (73' Ellouzi) en R. Jansen (93' Bhagerath).