UNIFORM INTERPRETATION (SUITS WORN BY SWIMMERS/DIVERS)

The following applies at ALL levels of competition and includes warm-ups.

Rule 3-3-1: A competitor shall not be permitted to participate wearing a suit that is not
of decent appearance. Boys shall wear suits which cover the buttocks. Girls shall wear
suits which cover the buttocks and breasts.

Rule 3-3-3 (b) 4:...made with no zippers or other fastening system other than a waist tie
for a brief or jammer and elastic material within the casing/ribbing in the terminal ends
(straps, leg openings and waist openings)... This means female swimmers/divers shall
not wear suits that tie at the neck or any place on the back.

1. Female swimmers/divers shall not pull the suit/straps past the shoulders/down to
the waist and wear sports bras, bikini tops or halter tops.

2. A drag suit may be worn over a competition suit for warm-ups.

3. All suits worn on deck (except drag suits) shall meet all requirements of the
uniform rule.

4. Leggings and panty hose may be worn with a competition suit for warm-ups.

5. Divers may wear two suits.



