Barça Lassa – Iberostar Tenerife: Reacció sense premi (91-93)

Partit vibrant el viscut al Palau Blaugrana, on l’inici dubtós dels culers s’ha revertit a partir del segon quart, però en el temps extra s’ha consumat la derrota dels de Sito Alonso

Derrota del Barça Lassa a la pròrroga davant l’Iberostar Tenerife (91-93) en la 11a jornada de Lliga. El caràcter de Sanders i l’experiència de Navarro, màxim anotador blaugrana del partit, han permès als blaugranes entrar en el partit després de deu minuts inicials en el quals el conjunt visitant ha tingut una avantatge de vuit punts. La reacció blaugrana s’ha materialitzat en el moment que els punts des dels 6,75 han començat a arribar i s’ha incrementat la intensitat defensiva,  però el matx s’ha acabat decidint al temps extra i ha caigut de la banda dels visitants.

L’inici dubitatiu dóna pas a la intensitat

Séraphin ha sortit decidit a marcar el territori en la pintura. En els segons inicials, ha estat l’autor dels dos primers punts pels homes de Sito Alonso i d’un tap. Ara bé, el Barça Lassa no ha estat fi en l’execució dels atacs, i a l’altra cistella, el conjunt visitant s’ha mostrat encertat i ha anat ampliant distàncies en el marcador fins a situar una avantatge de +7. Sanders ha retornat intensitat al Barça Lassa, però la bona circulació en atac de la pilota de l’elenc Fotios Katsikaris ha impedit reduir punts i el primer quart ha acabat amb +8 per l’Iberostar.

Un parcial de 5-0 ha donat el tret de sortida al segon quart (22-25). L’equip visitant no ha mantingut la inspiració inicial i els tres primers minuts se’ls ha passat sense encistellar, i una gran esmaixada de Sanders en transició ha posat el Barça Lassa a tres punts. El joc exterior i el joc interior blaugranes han començat a funcionar, i un triple de Navarro i una esmaixada de Séraphin han situat la igualada en l’electrònic (36-36). La intensitat defensiva culer, però, no ha evitat que l’Iberostar Tenerife marxés amb dos punts d’avantatge als vestuaris.

La reacció es consuma, però la pròrroga decideix

El Barça Lassa ha sortit decidit del túnel de vestidors ha donar-li la volta al partit. I dos esmaixades en tres atacs consecutius anotant han permès als de Sito Alonso aconseguir un parcial de 6-0 per situar-se per primera vegada per davant l’electrònic (42-38). El joc exterior blaugrana ha començat a rutllar en el segon període, bona prova han sigut dos triples consecutius de Sanders i Ribas. Ara bé, els barcelonistes no han aconseguit deixar enrere a l’Iberostar Tenerife, que ha aguantat el pols anotador i a la finalització del tercer període l’avantatge només ha estat de dos punts (60-58). El marcador ha seguit la tònica i ha continuat ajustat en l’últim quart. La bona defensa culer ha permès minimitzar la falta d’encert en atac, però el ritme de punts ha decaigut en el decisiu període i cap dels dos conjunts ha pogut distanciar-se en l’electrònic. El final ajustat i vibrant ha evocat el partit a la pròrroga.

El temps extra ha iniciat amb molta igualtat, però el capità Navarro ha comandat l’atac blaugrana sumant punts claus, que han evitat l’escapada de l’Iberostar. No obstant això, amb el resultat empatat, l’última possessió ha estat pel conjunt local, que ha aconseguit encistellar i endur-se la victòria del Palau (91-93).